Nasze produkty spełniają najwyższe standardy zawodowe, dlatego zapewnienie i kontrola jakości oraz przestrzeganie surowych krajowych i europejskich przepisów prawnych odgrywają ważną rolę w rozwoju i produkcji naszych suplementów diety. Wysoka jakość surowców, ścisła kontrola i wieloletnie badania decydują o wysokiej jakości Altai Produkte®.
W Polsce stosowane są szczególnie surowe przepisy dotyczące higieny i kontroli zanieczyszczeń.
Nasze produkty są wytwarzane zgodnie z międzynarodowymi standardami GMP i są opatrzone pieczęcią HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli), koncepcja, która eliminuje wszelkie zagrożenia, które mogą być przenoszone na konsumenta poprzez składniki. Obejmuje to również ścisłe środki kontroli (analiza laboratoryjna) i higieniczne warunki produkcji.
Odpowiednie ramy prawne i wytyczne
- Dyrektywa 2002/46/WE Parlamentu Europejskiego i Rady
- Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1881/2006 (Rozporządzenie w sprawie zanieczyszczeń)
- Rozporządzenie (WE) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady (VNGA)
- Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
- Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 (rozporządzenie w sprawie dodatków)